我谂我都系有几严重既选择困难症, 成日都拣唔到食咩国菜好, 好彩而家愈黎愈多无国界餐厅, 几个菜集一身俾你慢慢拣。我地被安排系角落, 餐厅唔算好大, 装修同枱椅以木为主, 感觉简朴舒服。虽然有D枱之间距离其实几近, 但楼底唔矮, 空间感都大, 坐得算系几舒服。一打开menu果然满足到我既愿望, 有中式点心面饭, 又有日式刺身串烧, 仲有各种酒精cocktails。一轮挣扎之后, 叫左Kikusan卷, 串烧, 千层猪排担担面, 煎韭菜豚肉饺子同一杯梅子梳打。梅子梳打好快就到(唔记得影相), 我地拣左有酒精既, 但饮落唔会好重酒精味, 梅子既味道好香好甜, 同梳打几夹, 呢杯真系几好饮。通常用自己餐厅命名既都系signature dish, 呢个Kikusan卷亦真系唔错。原本应该有海胆, 三文鱼籽, 免治拖罗, 可惜个日海胆冇晒, 佢就唯有俾多D三文鱼籽。拿拿拿呢个又系选择困难症患者恩物, 叫一样野有齐三款, 唔洗烦。虽然冇左海胆, 但另外两样都好新鲜好好食, 叫得过!点解叫千层猪排?因为入面睇落系卷住一层又一层炸过既脆皮咁。不过放炸物系汤面始终有个问题, 冇浸到既地方系好脆, 但浸过

Kikusan卷
千层猪排担担面
点解叫千层猪排?因为入面睇落系卷住一层又一层炸过既脆皮咁。不过放炸物系汤面始终有个问题, 冇浸到既地方系好脆, 但浸过既位一定系淋D冇咁脆。 个担担面都算唔错, 有D辣, 面条有咬口唔会太淋。呢个可以一试但又唔系话非常好食, 特别D既系好少见炸猪排同担担面会同场。
烧鸡肾, 烟肉年糕串
烧鸡肉串
串烧我地叫左几款, 烧鸡肾同烟肉年糕串都好好味! 鸡肾食落又香又爽口, 烧得啱啱好, 好钟意!年糕串配埋烟肉外香口内烟韧, 好得意。至于鸡肉串就一般, 不过不失。
煎韭菜豚肉饺子
本身真系想叫小笼包, 临尾三心两意谂住叫个"特别"少少 (其实都唔系好特别lol), 叫左煎韭菜豚肉饺子。饺子好大只好足料, 煎得几好, 煎个一面好脆。不过又系中规中矩, 唔系唔好食, 但又唔系特吃好食。

本身听讲佢既甜品好食, 都想试下, 但我地未食前已谂定去试hysan入面一间超人气甜品, 要留肚, 唯有下一次啦!
2018-06-11
Kikusan卷