之前一直收藏呢间餐厅但久久未试,今晚终于有机会试吓喇!餐厅喺旺角B出口附近一幢大厦入面嘅一楼,地方算系几就脚。平日夜晚8点左右嚟到只有几枱客,唔洗等位。一行三人嚟到试咗三个面食,整体感觉都几满意,有兴趣就睇埋下面详细少少嘅介绍啦!*****呢度每款汤面都有得拣鱼面或者鱼乌冬,两者嘅分别在于鱼面用咗70%鱼肉整成,口感比较爽口弹牙;而鱼乌冬就用咗50%鱼肉整,口感就烟韧啲。个人就钟意食鱼乌冬多啲,配埋鱼汤都几够鱼味。我哋今次试咗三款面食,分别系鱼之恋、避风塘鸡翼鱼乌冬同埋面面围城。鱼之恋:大约有6样鱼制品,每样各一粒,感觉都几满足。最特别嘅应该系鱼腐皮卷,好香口。试咗友人一只避风塘鸡翼,食落有惊喜,蒜味好够唔太辣,钟意食惹味野应该几啱,但真系好热气。而另一友人点嘅面面围城就一共有9款小菜,全部都细细碟。其实每款小菜都几好味,但份量略少,唔太值呢个价。另外跟餐配嘅鱼面有得两食,分开汤上嘅,仲有麻酱俾你捞嚟食(呢个食法又几好食)。P.S. 除咗面面围城之外,其他两款面都有配三样特色前菜小食,梅渍蕃茄酸酸甜甜咁几开胃。
之前一直收藏呢间餐厅但久久未试,今晚终于有机会试吓喇!

*****

鱼之恋