食尽荃湾之韩式 — 李家————————————————最近去完韩国返嚟好挂住韩国嘅炸鸡, 唯有睇下附近边度有好食嘅炸鸡啦!🤔 呢一间李家本身系喺尖沙咀有店, 但俾我发现原来荃湾都有一间分店呀!一于去食下先😋 🔸 蜂蜜炸鸡拼盘 食炸鸡我不嬲都钟意食蜂蜜味, 因为我个人唔系好食辣嘢哈哈🤣 呢个炸鸡拼盘有鸡翼, 鸡腿同鸡下脾三个部位,2个人食就岩岩好!😆 炸鸡外皮唔会太厚, 蜜糖甜味啱啱好, 食多几件都唔会觉得漏口🥰 🔸 铁板烧牛仔骨 牛仔骨上到嚟热辣辣,一共有九大块, 每块都大大块有肉有脂肪,正😋 我个人系好钟意食牛仔骨,连佢骨侧边嘅薄膜都唔会放过㗎🤣 🔸 苹果梳打 正正常常,够气得嚟唔会有奇怪药水味,两个人share一杯都得大大枝~ Overall comment: 舖头位置唔算话太多, 假日嘅话六点几开始已经有客人㗎喇, 记得早啲嚟食呀!
食尽荃湾之韩式 — 李家
————————————————