2022-11-24
今次想同大家介绍一间食素菜自助餐嘅餐厅, 小店位于旺角广华街, 主打街坊生意,仲会定时派饭俾有需要嘅人。晚市每人128免加一,今次就睇吓佢质素如何!小编拣几样几特别嘅野食介绍吓👇🏻核桃咕噜肉呢个够特别!可惜食𠮶阵已经冻晒 不过个脆皮同核桃好match好jeng👍🏻 相信热食会正好多😻茶叶蛋呢个推!依家冇乜地方食到茶叶蛋,呢度嘅真系几出色👍🏻好入味,个蛋白仲要唔会因为浸咗好耐而硬晒!仲好软熟!如果唔系因为食得太饱一定会encore多个!菜脯蛋/番茄炒蛋呢度嘅菜都好新鲜!同埋蛋真系炒得好好🤣系好到就算食咗超级多蛋都仲要夹🤣小编唔钟意加咗超多茄汁嘅茄汁味番茄炒蛋!但呢度嘅番茄炒蛋我好钟意,食咗超多🫶🏻桂花番茄呢个我好钟意❤️系去咗皮嘅番茄🍅加埋桂花同少量嘅甜味好清爽🫶🏻卤豆腐呢个好入味!欣赏唔系死咸,仲会有甜味,唔会好寡😙texture好滑,同出面嘅豆腐唔同,唔知系咪自家制呢?炖奶本身系为咗炸鲜奶去,但最后又冇,仲冇得试牛油味🥲店员姨姨好好人咁为咗安抚我哋而请我哋食炖奶🤣其实冇咩特别,食人情味!仲有唔少「养生」饮品,例如山楂水、维他命水,全部都系少糖又够raw👍🏻啱晒要减肥嘅朋友仔~𠮶日去到见
核桃咕噜肉
茶叶蛋
菜脯蛋/番茄炒蛋
桂花番茄
卤豆腐
炖奶
𠮶日去到见到全场最后生系我地,都系一啲姨姨叔叔嚟食,好warm好有人情味嘅feel~🫶🏻味道就真系唔系惊艳🤣选择比起隔离条街间素菜自助餐少,唔好有太高expectation🐷就好似住家饭咁,食材新鲜又少盐少油咁🤣不过食完大餐清吓肠胃都系个几好嘅体验店员好好仲有倾有讲👍🏻overall系一个好好嘅体验👍🏻