餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2K
🌶️想点配都得嘅酸菜鱼🍲-天气开始热就想食啲开胃嘅嘢 所以又去咗食酸菜鱼😂 今次试呢间由鱼嘅种类到配料都有得拣 可以夹出最啱自己嘅烤鱼😗-🐟 老坛酸菜豆花海鲈鱼呢度系先拣烤鱼种类再拣口味 自由度好高👍🏻 我哋拣咗酸菜豆花海鲈鱼 有得选择唔同麻度辣度 够晒flexible☺️ 海鲈鱼大大条而厚实 食落啖啖肉😋 本身汤底都好好味 跟咗豆腐少量宽粉小木耳豆芽菜 都系劲索味嘅配料🫠 值得一赞系中间我哋加咗两次汤 汤底都keep到有味 唔会淡茂茂🤗-🐮 匙仁 (牛肩胛骨上嫩肉)火锅牛肉片有三种选择 见呢个个名咁特别就决定试呢款😉 之后睇餐牌先知系牛肩胛肉🤣 牛味香浓而且好嫩滑真系入口即融 个人觉得比平时打边炉食嘅雪藏牛更啱口味😌-🥬 莴笋我心目中最适合酸菜鱼嘅火锅料就系莴笋😏 索酸菜汤系特别好食 厚切嘅莴笋咬落清甜爽口 劲正😍-📍小鱼儿 (金马大厦)尖沙咀金马伦道16号金马大厦1楼
🌶️想点配都得嘅酸菜鱼🍲

🐟 老坛酸菜豆花海鲈鱼

🐮 匙仁 (牛肩胛骨上嫩肉)

🥬 莴笋

📍小鱼儿 (金马大厦)
尖沙咀金马伦道16号金马大厦1楼