今日同朋友仔行街经过砵兰街尼间老川皇,比店内传出嘅重庆烧烤味道吸引住,正值开饭时间,入去整番几串满足下味蕾先当时八点半,已经全场爆满,我地在门口等左十五分钟先安排到坐位,真系好旺场店仔细细,坐位有啲迫,不过尚算整洁,店员姐姐亦好nice,感觉良好食物主打川菜,水煮xx,辣炒xx之类,都好多选择,好辣人士必定喜欢💕仲有手工饺子🥟点,啱晒我尼个饺子🥟皇后而我地嘅目标重庆烧烤系用点餐纸点的,哗!好多选择呀!仲可以按口味选择辣度,唔食辣可选择蜜糖味㗎!我地就拣左小辣烧烤需时,我地食住煎饺子先,有三种口味选择,分别系白菜,韮菜同冬菇,我地拣左白菜,外皮煎得好脆好香,而且够薄,䐄料好足,调味刚好,不错食完煎饺,第一轮烧烤到喇!卖相好吸引,一串串金黄色的,好香啊烧鸡肉串好入味,肉质仲好嫩滑,小辣刚刚好烧鱿鱼🦑须,非常有咬口,但细串左小小龙虾丸同花枝丸,热辣辣,大大粒,非常旦牙爽口烧茄子🍆,尼个扺食,大大个好厚肉,味道够惹味,推荐第二轮系烧粟米,好香好甜又juicy,建议叫蜜糖味可能会夹d脆皮烧鸡腿,分开左两串,我地两个人一人一串刚刚好,皮真的烧得好脆,好入味,肉质亦保持嫩滑烧象拔蚌,好香蒜蓉味而且

仲有手工饺子🥟点,啱晒我尼个饺子🥟皇后

白菜煎饺子🥟

鸡肉串烧

烧鸡肉串好入味,肉质仲好嫩滑,小辣刚刚好

鱿鱼🦑须/  龙虾丸/  花枝丸串烧

烧鱿鱼🦑须,非常有咬口,但细串左小小

龙虾丸同花枝丸,热辣辣,大大粒,非常旦牙爽口

烧茄子

烧茄子🍆,尼个扺食,大大个好厚肉,味道够惹味,推荐

烧粟米/  脆皮大鸡腿

烧象拔蚌

烧象拔蚌,好香蒜蓉味而且好鲜甜,我朋友唔食海鲜,我一人独吞

Hoegaarden生啤

尼度仲有Hoegaarden生啤点,我地点左一大杯share,冰冻无比,配串烧简直系perfect match

这店极有风味,而且价钱合理,服务周到,大家有机会一定要来试试啊

白菜煎饺子🥟
鸡肉串烧