2019-03-29
间中系要食下素,出铜记食素就一定谂起悠蔬食~睇睇menu,真系好多野拣,又有set, 又可以散叫。同朋友一齐,最后叫左一个dinner set, 同散嗌两款菜式,够晒食, 仲食剩少少~Dinner set 由前菜到甜品样样都可以拣,最后决定❣️前菜有沙律、醋木耳百合、同青瓜南瓜蓉,样样都好新鲜。我最钟意南瓜蓉,甜甜地但又有青瓜嘅清新😊香芒牛油果苜蓿芽手卷,紫菜脆脆,苜蓿芽新鲜~ 侍应仲提我要快D食,摆太耐紫菜会软,软左唔好食 😝猴头菇竹笙黄耳雪莲子炖汤好饮又滋润,黄耳猴头菇都大大旧,汤料十足😋红咖喱野菜猴头菇配印度薄饼、珍珠糙米饭红咖喱野菜猴头菇椰香味浓,少少少辣,即系唔辣,好易食,配饭又得,配薄饼又得。薄饼烟韧,质感同食老婆饼糯米皮无分别,煎得香,几好食~另外散点嘅有咸香茄子猴头菇栗子豆腐煲,好多料~ 栗子劲腍极甜~ 豆腐豆味浓郁又够滑,真系想食多几件~牛肝菌干烧伊面,酱汁香浓,阵阵咸香~ 完全唔觉得食素,好适合爱浓味嘅人,令人对素食刮目相看~Dinner set 仲有甜品,柠香乳酪蛋糕,细细件,多滋味😋😋😋另外亦都有叫野饮,朋友饮热咸柑桔蜜自己饮海底椰桂花雪梨茶,雪梨味甜,海底椰亦大
睇睇menu,真系好多野拣,又有set, 又可以散叫。
红咖喱野菜猴头菇配印度薄饼、珍珠糙米饭
另外亦都有叫野饮,朋友饮热咸柑桔蜜
自己饮海底椰桂花雪梨茶,雪梨味甜,海底椰亦大大粒😋