2016-06-10 122 浏览
小学同学系外国返嚟,佢话好耐冇食过一d有地道风味嘅嘢食,我决定带佢去食重庆烧烤!呢间铺头啱啱新开无几耐,虽然位置唔多但系五脏俱全!佢哋嘅食物款式十分多,我哋拣咗好耐好多都想试!烧烤必食蛙蛙菜!蛙蛙菜本身好清甜,再配合自家制味粉,而且娃娃菜唔会烧到淋晒,绝对系味觉既享受!蟹子丸外层烧到好香脆,咬落去爆晒啲汁同蟹子出黎!劲juicy!!!!!!烧鸡中翼好香口,肉质好嫩滑,烧嘅过程锁住晒d肉汁!!!加上少少柠檬汁,一啲都唔油腻!仲好清新既感觉大虾好新鲜,肉质好实、好有口感!如果味粉直接落系虾身就更完美!芝士焗金菇,佢哋嘅芝士可以拉到好长好长!淡淡既芝士香味配合金菇,好清香!芝士焗蚝,生蚝唔会烧到干晒,烧完之后仲好肥美多汁!配合香浓嘅芝士味,实在太好味
2016-06-02