2023-08-05 423 浏览
《红磡串门子 (红磡)》今日两口子去红磡行街买野,上星期食完一转串烧觉得唔系好够喉条瘾又戚下戚下🤣又见唔系好饿咁食串烧就啱哂啦,于是就打开openrice睇下附近有冇串烧店,就发现左呢间离红磡站行大约5分钟嘅串烧铺一于食佢!🦑汁烧原条鱿鱼筒呢个经典惹味烧鱿鱼烧到表面焦香,鱿鱼肉够厚得嚟保留到水份令到肉质唔会过韧有弹性同充满海鲜味😋🐑烧蒙古羊肉串上次食羊肉串开拓左我对羊肉嘅好奇🤣今次眼都无眨就点左羊肉串,羊肉烧得啱啱好有肉汁够香口,又一次爱上左烤羊肉串!长食长有haha🥚玉子烧烧烤有玉子烧系呢类串烧店入面少见。我都系本住一试无妨嘅心态叫,点知又有意外惊喜。玉子整得好软好绵滑,而表面比起日本餐厅嘅玉子烧多左一重炙烧嘅功夫变得脆脆,双重口感🫶🏻🇿🇦南非特大矶煮鲍鱼鲍鱼经过甜甜地嘅浓汁浸煮,煮得入味得嚟无overcook口感好弹牙,质感食得出好新鲜🐮烧美国特级牛小排牛小排部位肥瘦相间,一口啖一件有齐油香同埋厚实牛扒嘅质感,店主加左香料同香草粉令到牛肉非常惹味烧蒜茸花甲呢碟花甲蒜茸多到吓亲我🤣花甲鲜味无沙,蒜茸同海鲜系最佳拍档,连平时食有蒜嘅𩠌都会轻轻拨开啲蒜埋一边嘅我今次都完全抛开食完会口臭嘅
《红磡串门子 (红磡)》

🦑汁烧原条鱿鱼筒

🐑烧蒙古羊肉串

🥚玉子烧

🇿🇦南非特大矶煮鲍鱼

🐮烧美国特级牛小排

烧蒜茸花甲
呢碟花甲蒜茸多到吓亲我🤣花甲鲜味无沙,蒜茸同海鲜系最佳拍档,连平时食有蒜嘅𩠌都会轻轻拨开啲蒜埋一边嘅我今次都完全抛开食完会口臭嘅顾虑大啖花甲连蒜食🫣

🍆惹味蒜茸烧茄子
重口蒜茸二重奏🥹又系一款去食烧烤不可不点嘅野,茄子索哂蒜茸同埋烧汁嘅味,茄子肉软林林一丝丝又入味入口即化👍🏻

食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐体验 ⭐️⭐️⭐️/5
性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

如果你都想试下呢间出色嘅串烧店,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨‍👨‍👧‍👦

地址: 红磡必嘉街87号地舖

#barbecue #grill #spicy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
汁烧原条鱿鱼  烧蒙古羊肉串  美味玉子烧  南非特大矶煮鲍鱼
惹味蒜茸烧茄子
锡纸烧蒜蓉花甲