2022-11-16 205 浏览
今日另一伴话带我食好嘢,的确未去到餐厅见到咁大个米芝莲牌就都几期待下坐低嘅时候叫咗壶茶,枱面都放咗一个小食开胃。话明系开胃,味道就梗系酸酸甜甜,但我哋都食唔出佢究竟个味似咩🤣🤣🤣,不过个萝卜片就好爽脆入冬之后就想饮番啲滋补老火靓汤润一润,佢餐牌每日都会有唔同,今日系我钟意嘅青红萝卜粟米煲猪骨汤嚟到嘅时候,服务员就已经将啲汤渣不晒出嚟,仲拎咗碟豉油方便我哋食。而汤佢都另外分好晒~冇咗渣嘅汤好清甜,一啲都唔似有落味精,抵饮蒜蓉炒西兰花每一棵都切得细细地,入口几方便。食落似系生炒西兰花,因为佢唔系煮到劲林~咬落仲食到西兰花嘅𠮶种爽脆,基本上每一棵都会食到蒜蓉味依个系辉哥煎咸鸡, Menu上好似系推介菜,每一件鸡肉嘅size都好平均,一样系方便入口size😋😋每一件鸡都咸香咸香咁,佢虽然系煎,但系唔会煎到冇晒水份另外都想特别一提嘅系,佢每一件鸡斩嘅时候都唔会斩到啲"骨惨惨",食落更舒服外加白饭一碗虽然今日叫嘅𩠌嘅食材都唔系啲特别矜贵野,但要整得好食都唔容易。侍应喺进食期间仲好勤力帮我哋换咗啲装骨嘅碟,亦都好留意我哋个壶仲有冇茶水虽然系楼上店,但现场都几爆,几好生意,如果真系想来试嘅朋友最好约定

外加白饭一碗

虽然系楼上店,但现场都几爆,几好生意,如果真系想来试嘅朋友最好约定枱