2022-10-30
锅心呢间店经常都听啲同事讲好抵食,今日终于有机会去食吓!由于听讲而家多番好多人出嚟食嘢,所以我都一早打嚟book定位,好彩有book位,因为真系全场爆满!我哋两个人坐嘅卡位都几阔,张枱够大,放到好多嘢。听完店员讲解一轮之后我哋就开始拣嘢食,见到蟹好吸引,即刻拣咗,朋友就拣咗龙虾。除咗呢两个,我哋仲可以喺七样海鲜入边拣五款!即系今晚起码食到七款海鲜!真系大饱口福。都仲未完,后面仲有得拣好多款火锅食物,真系好抵食,二百几蚊可以食咁多食材。一直以为呢度只系有白粥汤底,原来佢新出左个猪骨汤底,非常惹味。啲嘢食一浪接一浪咁难,全晚都食到非常之饱,所有海鲜都好新鲜,睇吓啲青口几大啫!成只碗咁大,我都冇见过咁大只青口。我觉得最精彩系最尾嘅粥,所有嘅酱汁吸收晒所有海鲜同埋食材嘅精华,再加埋猪骨嘅味道,啲粥好惹味,就算好饱,我都忍唔住食晒!
我哋两个人坐嘅卡位都几阔,张枱够大,放到好多嘢。