2019-04-22
去开荃湾突然心血来潮想食潮汕中菜一入到黎坐底,店员同我地讲只要ike一like Facebook专页就有龙虾沙律送钟意食龙虾嘅我又点可以抗拒到呢沙律中间混合左龙虾肉成个口感好清新有少少Wasabi芥末酱嘅沙律😚只能用一句我喜欢形容椒盐鲜鱿呢碟色香味俱全,最紧要咬落去好松脆中间鱿鱼肉多,唔会好似出面有些餐厅劲多面粉,值得一试红烧笼中BB鸽子小鸟笼装住bb鸽,乳鸽肉质好鲜嫩🤤🤤🤤配饭一流酱卤水拼盘 系呢度既招牌菜,上菜个卖相非常之靓,见到有好多唔同款式嘅嘢食,第一次见卤水拼盘有流心蛋 但系夹埋少少蛋浆捞落其他卤水上面,都系别有一番风味,除咗流心蛋之外,我觉得比较好食嘅系红肠、墨鱼🦑同埋猪耳。墨鱼好爽口!香肠够入味 !猪耳咬落好脆 !酱卤鹅 🦢卤水鹅好入味 再点少少白醋简直绝配 鹅件啲口感唔错 而且又滑,d鹅好肥美超邪恶🤤 一碟份量都好多,而且仲系豆腐底,啲豆腐食落都好新鲜。
钟意食龙虾嘅我又点可以抗拒到呢
椒盐鲜鱿
红烧笼中BB鸽子
小鸟笼装住bb鸽,乳鸽肉质好鲜嫩🤤🤤🤤配饭一流
酱卤水拼盘
酱卤鹅 🦢