2015-11-26 444 浏览
琴晚表弟讲起话想去食放题,我就提议去食日式烧肉仲好啦,有得烧有得玩,好睇又好食又唔单调又有趣。于是俾我动摇左,一齐卜台今晚食食食。呢条砵兰街劲多ya食,经过左好多次呢间,一直未有机会试,今次系你喇!!钟意食日烧多过韩烧原因好简单,日式烧肉既品质更高,选择亦多元化,牛肉又靓好多,而唔系韩烧使用左大量掩料去掩制食物,难吃到食物原味。蟹子沙律呢度用左芝麻酱替代传统既沙律酱,稀浓适中,加在切得均称的青瓜丝,蟹柳上特别惹味,而且面层的蟹子份量都不少,加倍爽口!食左两碟先罢休!!中华沙律唔理乜,次次放题前菜无走鸡,十分爽口,点点酸味,配上芝麻,相当开胃,无得输既前菜!盐烧牛舌牛舌薄切下,无咁好咬口,但幸好肉质细嫩,又滑又细腻,且颜色有光泽,配上盐花,调味得当,轻易两下无几件。切得厚薄不一,薄的软糯,厚的就好有0赵口,挺有劲,肉味亦更浓!另外,呢个好有用汁,软硬适中,盐味咸度又刚好,出色!!一口和牛切到细细粒既和牛,不缺肉汁,一咬下去,从舌头尖端已尝到的烤香,外脆内软,唔理热气。地狱牛舌虽然人人话食太多牛好燥,但我无得食就燥喇,掩汁微辛却足以辣醒肠胃,辣味有点似韩式既掩料。柔软无比的牛舌,跟我简接k

蟹子沙律

中华沙律

盐烧牛舌

一口和牛

地狱牛舌
虽然人人话食太多牛好燥,但我无得食就燥喇,掩汁微辛却足以辣醒肠胃,辣味有点似韩式既掩料。柔软无比的牛舌,跟我简接kiss了多番,仍是好教人回味!!真系唔可烧咁耐呀,薄薄一块,好快就熟,控制火喉好重要。

绿茶雪糕
茶味唔足够,甜度恰好,奶味不少,够冰冻,不过绿茶迷既我,一见到有就不可错过!!

精选甜品
今日系提拉米素,软滑而且细细件,能吃到阵阵咖啡酒香,精致制作不马虎!

旺角区黎讲,放题甜品真系做得几好,我地最后系咁叫!!
2015-11-26
  • 盐烧牛舌