2023-09-17 291 浏览
打完风第一时间出去揾宵夜食,落旺角兜咗个圈,喺家乐附近比一间串烧·花甲粉「常尝食•深烧堂」吸引咗,本身两个人谂住食少少嘢,结果每人嗌咗一碗花甲粉再加几款串烧😆深烧花甲粉中辣·粉丝·海带结BB辣·米线·鹌鹑蛋一碗入面大概有7,8只花甲,花甲新鲜干净冇沙,汤底加入大量蒜蓉、芫荽同葱,特别惹味,豆卜吸满汤汁更加好食,花甲粉真系好受欢迎,卖埋我呢两碗已经卖晒,要食花甲粉一定要早啲黎😆烧薄切牛脷比较靭有啲难咬,可能烧得有少少过咗火烧韭菜平时我唔钟意食韭菜,但串烧嘅韭菜就唔同啦,冇咗𠮶阵青草味,加入辣椒粉同孜然粉再洒上芝麻,香口又惹味生烧大啡菇厚肉juicy,烧得啱啱好,入口充满菇香味,正👍🏻📍常尝食•深烧堂 (旺角)旺角花园街1号鸿禧大厦地下2号舖人均消费:$150-200食物:⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️回头率:⭐️⭐️⭐️⭐️

深烧花甲粉
中辣·粉丝·海带结
BB辣·米线·鹌鹑蛋

烧薄切牛脷
比较靭有啲难咬,可能烧得有少少过咗火

烧韭菜

生烧大啡菇
厚肉juicy,烧得啱啱好,入口充满菇香味,正👍🏻

📍常尝食•深烧堂 (旺角)
旺角花园街1号鸿禧大厦地下2号舖

人均消费:$150-200