2023-07-10 662 浏览
呢排天气咁热🥵,又成日落雨⛈️,放假都会拣行商场🛍️,全日凉冷气❄️。今次嚟到 #屯门 市中心,原来大商场都有平民价💰嘅嘢食,今次就试下一间主打花甲🦪嘅餐厅,试下正唔正啦!我哋嗌咗🔴微辣蕃茄汤珍宝豚肉花甲粉丝($66)、🔵微香辣汤鲜甜花甲粉丝+招牌焗锡纸花甲($98)、同埋🟢招牌焗蚝($75)。繁忙时间嚟到food court,都要落足眼力👀先揾到位,加上舖头多单,所以都等得耐⏱️。鲜甜花甲粉丝🌟🌟🌟微香辣汤饮落有好香嘅花椒麻味🥵,不过太过辣🌶️喇,掩盖咗其他味道。蚬🦪嘅份量唔错,而且味道鲜甜😋,不过比较细只同瘦削🤨。粉丝🍜煮得太腍,口感比较散,如果用蒸♨️,相信口感会正好多。珍宝豚肉花甲粉丝🌟🌟🌟微辣蕃茄汤🍅饮落味道自然,有浓蒜蓉味🧄,淡淡嘅酸甜味,加埋适中嘅辣度🌶️,唔错😛。蚬肉同粉丝都同上一碗差唔多🧐。豚肉🐷几正,系大大块嘅五花肉,加埋汤底蒜香味🧄,有蒜泥白肉嘅感觉,而且份量多,好满足😋!招牌焗锡纸花甲🌟🌟🌟🌟蚬肉🦪配埋蒜蓉🧄真系冇得输!汤底淡淡哋,可以带出蚬肉嘅鲜甜😋。同样系如果用蒸,味道会更加融合,更加正😉。招牌焗蚝🌟🌟🌟🌟望落卖相非常吸引😍,大大只嘅焗蚝🦪,上面铺埋炸蒜油🧄,超邪恶啊!一

鲜甜花甲粉丝🌟🌟🌟

珍宝豚肉花甲粉丝🌟🌟🌟

招牌焗锡纸花甲🌟🌟🌟🌟

招牌焗蚝🌟🌟🌟🌟
望落卖相非常吸引😍,大大只嘅焗蚝🦪,上面铺埋炸蒜油🧄,超邪恶啊!一放入口就食到超浓郁嘅蒜香味,而且蚝好嫩滑、好多汁🤤,好鲜甜、好正😋。
2023-07-09