2021-08-19
难得约齐人紧系要聚一聚啦,作为元朗地胆既我紧系简番系元朗食啦!元朗多鸡煲就系人都知架啦,但讲到好食既鸡煲...个人感受既话其实三只手指数得哂!见依间餐厅新开业就黎试试佢先啦! 一坐低点都要整番d小食食下啦!依到好多款吾同既小食提供,连我做为一个男人都觉得心大心细咩都想试下甘啰。 男人既浪漫,必然点 椒盐鸭舌 !!!鸭舌上面衬托好惹味既炸蒜,咸咸地又辣辣地味道适中呀,用黎送啤酒无得顶呀! 之后店员推介必点 椒盐粟米 ,嘿嘿.....果然冇推介错呀!同鸭舌一样有惹味既炸蒜,咸咸地又辣辣地,食落仲增加左一种清甜的风味! 兄弟话想试下依个蜜椒薯仔牛柳粒,本身我就麻麻地用蜜糖整既野食既,但食落估佢吾到又同椒盐甘鬼夹㖞,牛柳粒又多汁入口即溶,依到d小食整得吾系求求其其架,厨师真系落足心机去煮,依样野非常感受到用心制作既! 黎到主角啦!依到既招牌鸡煲仲可以自选加入鲍鱼等其他鲜味材料,食鸡煲仲有鲍鱼食,紧系正啦!鸡煲入味,第一食每件鸡都吾会食到冰鲜味,第二就系吾似系出面食既鸡煲甘入吾到d味落只鸡入面,依到既鸡煲好入味㖞,成班男人系甘夹..系甘食,仲一味嗌好味㖞、好入味㖞!提提你地呀!仲有呀!依到d鸡件
男人既浪漫,必然点 椒盐鸭舌 !!!
鸡煲入味,第一食每件鸡都吾会食到冰鲜味,第二就系吾似系出面食既鸡煲甘入吾到d味落只鸡入面,依到既鸡煲好入味㖞,成班男人系甘夹..系甘食,仲一味嗌好味㖞、好入味㖞!提提你地呀!仲有呀!依到d鸡件系滑架!吾系鞋口架!
讲起平时出面食既鸡煲就嗌开中辣既,因为出面食既中辣就湿湿碎啦,食落似bb辣既,所以今次都系嗌左中辣,但依到系做足料架㖞,中辣真系够辣呀,所以如果你地食吾到辣既话就嗌bb辣或者小辣好啦!总之!就跟番你地食到既辣度去嗌就得架啦!!!
其他打边炉配料就嗌左以下依几款,
~手切本地牛
~安格斯封门柳
~豆卜、冰鱿
~羊肉卷
~精选杂丸拼盘,有五款,每款两粒
~冬瓜、莴旬、手打墨鱼滑
~醉鸡子
特别你地钟意食鸡子既话一定要嗌下依款醉鸡子,我地成班男人就非常满意啦!依间餐厅可以令我同班兄弟长期黎帮衬啦!!!