2022-03-23
疫情严重,多左叫外卖既机会,系外卖平台见到呢间店,听个名,以为间店得面食,估唔到都有d川味火锅食。沸腾二人丰盛套餐 $258系炉鱼同牛肉中,食肉兽既我梗系简左牛肉啦,仲包2碗白饭。不得不赞外卖锅既设计,系超级稳阵,好似杯面既封口咁,虽然佢里面汤料都唔少,但好安全咁送到黎,所以就算要拎比较长途既路都唔怕,配埋加热架同酒精罐,令你唔驶开炉都可以叹一叹🔥锅。个锅都几重份量,所以一开头加热需要d时间,不过放心,我地慢活咁食左2个几钟,个火都未熄。套餐仲包2碗白饭,锅里面除左主菜牛肉之外,仲有旺菜、土豆片、莲藕片、芽菜、金针菇、莴笋同午餐肉。土豆片同莲藕片都系薄切,所以系好入味。牛肉亦都好嫩滑,个汤底好,睇得出里面有几款唔同既辣椒调制,简直系色香味俱全。我地最后留左个汤底,第日拎黎打边炉,MM7😋。成都老冰粉 $18好好既解辣甜品,而且唔会太甜。如果怕辣野太热气或解辣,可以加叫饮品,除左汽水之外,仲有加多宝、自家制既乌梅汁、罗汉果冬瓜茶等解热饮品,都系加$10-$12到。
沸腾二人丰盛套餐
沸腾二人丰盛套餐 $258
成都老冰粉
成都老冰粉 $18
好好既解辣甜品,而且唔会太甜。