2024-12-20 209 浏览
今日我去咗位于大埔嘅一间川菜外卖店,点咗麻椒鸡同埋麻辣鸡肾,真系好满足麻椒鸡麻椒鸡嘅味道非常正!鸡肉切得啱啱好,嫩滑多汁。麻椒嘅香气好浓,食落去有一种微微麻麻嘅感觉,搭配上辣椒,整体口感相当刺激。酱汁味道浓郁,带有一点点甜味,令到整道菜更加平衡。配搭嘅花生碎亦添咗多一层口感,增添咗香脆感,食落去非常开胃。麻辣鸡肾至于麻辣鸡肾,味道同样出色!鸡肾煮得刚刚好,外脆内嫩,咬落去有种弹牙嘅感觉。麻辣酱汁味道非常浓烈,辣味十足,适合钟意重口味嘅朋友。鸡肾上面嘅香葱同埋蒜蓉,令整道菜更加香气四溢。吃完之后,唇齿留香,真系令人回味无穷。呢间川菜外卖店提供嘅麻椒鸡同麻辣鸡肾都非常好食,无论系味道定系口感都好有水准。如果你钟意辣味或者想试吓四川嘅地道风味,呢度绝对值得一试!下次我一定会再回来尝试其他菜式。

麻椒鸡

麻辣鸡肾