2023-04-08 475 浏览
大大话话都食左过桥面档6,7年睇住佢愈来愈差,又愈来愈贵,店员又愈来愈恶前排有段时间D鸡唔知点解超级咸,咸到吞唔到,乸住个喉咙,食一啖即刻觉得好伤肾谂住以后都唔食呢间了不过今日突然兴起谂住食,就买个霸皇鸡菜饭外卖返屋企。今次D鸡确实已经冇咁咸,正常番好多了鸡肉嫩滑度中等最好食都系大量嘅芽菜&葱,好送饭总之中规中矩但同我嘅7年前第一次食都已经差好远了睇来下次揾食都系拣下其他先叫冻奶茶俾粗饮管,好奇怪,发现无论堂食外卖呢个情况已经好一段时间。饮品有红豆或珍珠之类用粗饮管好正常,但普通冻饮都俾粗饮管令人饮得好唔舒服,亦感觉系咪想堂食嘅人饮大啖D饮快D然后快D走?可能只系我个人唔钟意,唔排除有人钟意粗饮管饮冻饮嘅。
大大话话都食左过桥面档6,7年
睇住佢愈来愈差,又愈来愈贵,店员又愈来愈恶
谂住以后都唔食呢间了
不过今日突然兴起谂住食,就买个霸皇鸡菜饭外卖返屋企。

今次D鸡确实已经冇咁咸,正常番好多了
鸡肉嫩滑度中等
最好食都系大量嘅芽菜&葱,好送饭
总之中规中矩
但同我嘅7年前第一次食都已经差好远了
睇来下次揾食都系拣下其他先

可能只系我个人唔钟意,唔排除有人钟意粗饮管饮冻饮嘅。
霸皇鸡菜饭
题外话/补充资料: 叫冻奶茶俾粗饮管,好奇怪,发现无论堂食外卖呢个情况已经好一段时间。饮品有红豆或珍珠之类用粗饮管好正常,但普通冻饮都俾粗饮管令人饮得好唔舒服,亦感觉系咪想堂食嘅人饮大啖D饮快D然后快D走? 可能只系我个人唔钟意,唔排除有人钟意粗饮管饮冻饮嘅。
2023-04-08
外卖自取