2024-05-08 189 浏览
呢间cafe 开咗几年,刚刚开始做𠮶阵,我都会间唔时一人嗌两份早餐食再skip lunch。𠮶阵时水平系唔错,时不时都会打吓卡咁分享比同事朋友。现在早餐水准差到不想再回头。中午下午茶𠮶啲嘢食如何在此post 我不评论,单单讲今日嗌咗份早餐- 黑松露牛角包 加 大杯热美式 攞走,埋单41港元。可赞之处系外卖盒外卖餐具采购做得唔错,付款方式都好多元,员工工作态度正常,膳食准备速度可接受。可能因生意成本上升,但不评论价钱,问题出现在于食物质素。有相为证,牛角包叮到碳咁点食。。。其实一开始咬头几下,都感觉几干爽几脆口。咬到过一半食到有种好硬好硬嘅感觉,系用microwave oven 叮面包over-cooked 嘅口感。大家应该睇完上图自行想像到。另外,嗌杯L size Americano,水到。。。日饮三杯啡嘅我一饮就知咩事。情况就似去pacific 嗌杯热tall size Americano 饮到一半hight 再加热水𠮶种concentration。大家有冇相似体验?

可能因生意成本上升,但不评论价钱,问题出现在于食物质素。

有相为证,牛角包叮到碳咁点食。。。
牛角包

大家有冇相似体验?

外卖自取