2013-07-09 148 浏览
平日我都好钟意同朋友一齐去哩间野食,因为见野食都唔错,价钱又合理,但唔知系咪哩排请多左暑期工,虽然野食既水准都系咁上下,但系服务就好令人失望。坐低左拣好左野食,咁就禁钟叫WAITER过泥。我有个朋友无聊禁多左几下,洗左佢地显示板。咁系我地唔岩,我都谂住阵间等个WAITER过到泥之后帮我个朋友同佢地SAY番SORRY。点知系等紧WAITER过泥既时候,其中一个WAITER望住我,跟住同我讲「X你老X」。我当堂就即刻好庆 : 你无野呀! 我同朋友食餐饭都要俾你问候我家母?本来临住叫帮我写单个waiter叫骂我o个个waiter泥骂。但系因为我同朋友食紧野,唔想影响个mood,所以收尾我都算数。到个waiter个泥写单。叫好哂之后有个朋友三心两意想转野食,叫佢改。点知个waiter 话:「唔该谂好先一次过叫呀」。成枱人即刻面色变哂,一齐望住个waiter,个waiter都知道自己唔系路,低头写左单一阵就走左。到埋单既时候,我地就同个收银讲唔该分开一个个餐咁俾。点知个收银望住部机一阵,跟住就抛低一句:「唔得㖞!」我有个朋友唔抵得,就话:「之前我地成日泥都得架㖞!」点知个收银答番:「由今日开始唔
到埋单既时候,我地就同个收银讲唔该分开一个个餐咁俾。点知个收银望住部机一阵,跟住就抛低一句:「唔得㖞!」我有个朋友唔抵得,就话:「之前我地成日泥都得架㖞!」点知个收银答番:「由今日开始唔得。」我同我朋友都废时同佢再讲,俾完钱就走左。
过左几个钟之后,宜家谂起都仲有小小庆。哩间野,贴钱俾我都唔会再去。