2025-01-27
公司楼下嘅龙点心,其实每次内地同事过嚟都话想去食,所以其实已经食咗好多次。呢度买嘅都系精致嘅点心,我对点心嘅要求唔算好高,初初嘅时候,其实整体嚟讲都唔错,点心靓得来都有惊喜,不过最近一次同同事嚟,发现食物质素好似差咗好多基本上我哋每次都点一样嘅点心,不过今次有同事病左,只有两个人去食,但都系叫啲必点嘅一口豆腐呢个系我哋每次不可少嘅菜式,水准保持,热辣辣外脆内软叹世界烧卖基本上我觉得味道全部都系一样,除咗粒干蒸烧卖,因为系牛肉,应该有粒系鲮鱼球,但系食唔出,图画入边有两粒特别插咗旗小心鲍汁,但我一啲都感受唔到有汁脆脆富贵红米肠粉我已经唔系好知我食紧咩, feel到有层粉,完全冇虾味,就系炸粉,基本上我系靠点甜酸酱先可以食得晒,呢个系退步得最严重肉松马拉糕因为加咗肉松同埋花生,马拉糕变得超干身,不过就喺呢度嘅马拉糕特色
一口豆腐
呢个系我哋每次不可少嘅菜式,水准保持,热辣辣外脆内软
叹世界烧卖
脆脆富贵红米肠粉