餐厅: 北京樓 (星光行)
资讯:

餐厅: 北京樓 (星光行)
资讯:

2017-12-01 1271 浏览
有朋自远方来, 一定要食北京填鸭,仰话要黎多次北京楼食,但其实可以的话,我建议大家都系唔好系北京楼食啦,原因如下:1) 之前电话订位,已经重覆了2次,确定接电话的人mark岩资料,而且当日打多次电话再confirm 4位嘅booking,去到都系set左3个,要佢加返个位,面口好差2) 价钱与食物不符,佢嘅北京填鸭应该算系咁多间最贵,但就比以前难食很好,古老肉一点都不脆,但酱调得唔错,其它唔使讲..........3) 全程要叫2,3次人先有人同你加水,永远无一个侍应系你视线范围,仲衰过茶记4)将我地安排系大地家庭聚会之中(人地3张大台,而且全程都唔系食,周围走黎走去social,已经有好几次俾人用back pack同手提袋撞背....而且又嘈

而且又嘈
题外话/补充资料: 其实我觉得美心旗下的餐饮做得愈来愈差,真系一肚气,炒散的人多,服务质素下降,例如朗豪坊的八月花,原本已经通道够窄,隔左一排无去,居然仲窄左,原来佢将大台转左好多细台,本物7行的台而家变左8行,想做多几转客,但系食客同侍应送菜都好易发生意外,因为太窄,基本上唔可能2个人一行过,同埋你一定要移chair人地先过到,个次个侍应托盘仲撞到我老豆个头,真系好离谱!
2017-11-24