2017-04-26 95 浏览
几个朋友仔 走咗去佐敦伟晴街陶园呢间打边炉, 平时去平日都几爆下,所以我哋一早收工嗱嗱声就嚟到, 首先点左 佢最出名嘅花胶鸡煲, 啲花胶 只只都好大件, 成个汤饮落都几胶下, 啲鸡索晒啲胶汁 变到更加滑一滑👍手切片颈脊啲雪花靓到好似一朵花咁, 而且每一块嘅脂肪比例都均匀分布,果然系一块好出色嘅片颈脊, 还是太好一次食片颈脊 ,比起一般嘅牛肉,肉质更加鲜嫩幼细。大圣子35蚊只, 非常抵食 ,而且的确系几大只下仲好新鲜添, 食落口感 爽脆,不错。日本广岛生蚝只只都好肥美而且 唔会点缩水变左蚝屎, 食落仲有阵鲜甜嘅海水味白鳝片块块都几长下, 又唔会话砌到薄一薄咁畀你, 所以食落都有一定嘅口感鲜海虾 很几新鲜, 只只虾肉都很q弹最后录埋我最爱食嘅皇帝菜, 钟意佢够青嫩味道, 不过唔钟意食嘅人就会觉得有浸草青味
手切片颈脊
大圣子
日本广岛生蚝
白鳝片
鲜海虾 很几新鲜, 只只虾肉都很q弹