2022-06-03 59 浏览
见今日早收工,又同老公去2人世界,试下间居酒屋先🏮。入到去佢仲有啲房系榻榻米,有feel 有feel~~🥰首先叫个:1️⃣日式凉拌蕃茄同杂菌沙律🍅开下胃,个蕃茄好新鲜☺️配啲甜甜酸酸嘅汁食,劲开胃真系!之后叫左几串2️⃣炸物🍤🍘,全部都热辣辣,炸粉又唔厚☺️3️⃣帆立贝焗南瓜🎃个卖相好靓,小南瓜入面装满左3 只三只帆立贝☺️4️⃣焗大啡菇 🍄 未食以为系芝士🧀同菇,点知内有干坤——放左d三文鱼系中间,味道同岩岩南瓜果个相似,觉得唔错5️⃣日式清酒煮通常依d 汤煮既食物,都会饮左啖汤先 汤饮落甜,蚬肉新鲜无沙 ,数量仲唔少。5️⃣牛肉豆腐锅配寿喜烧🍲🍲🍲🍲🥩锅入面都好多蔬菜🥬🥕,整体味道唔会话好浓 ,清清地食落几舒服😌6️⃣甜粟米🌽好甜,第一次食到咁甜既粟米,当甜品😂🤣🤣碗盛 (天后)天后清风街9-11号宝德楼地舖
首先叫个:

之后叫左几串2️⃣炸物🍤🍘,全部都热辣辣,炸粉又唔厚☺️

3️⃣帆立贝焗南瓜🎃
个卖相好靓,小南瓜入面装满左3 只三只帆立贝☺️

4️⃣焗大啡菇 🍄

5️⃣日式清酒煮

5️⃣牛肉豆腐锅配寿喜烧🍲🍲🍲🍲🥩

6️⃣甜粟米🌽
好甜,第一次食到咁甜既粟米,当甜品😂🤣🤣

碗盛 (天后)
天后清风街9-11号宝德楼地舖