2018-05-25 687 浏览
而家好多自助餐餐厅都会搞唔同嘅小噱头 去吸引人客!呢间餐厅喺星期一二晚搞左个估芝士游戏,6点就放左个时既芝士重量,要估8点既时候芝士重量变左几多,估得最接近𠮶个芝士嘅重量就可以有免费buffet食啦!我觉得都几好玩!所以就同fd黎食!like Facebook仲可以有杯冻蜜桃苹果茶,唔算太甜都几好饮其实食物选择相对好多餐厅嚟讲唔算太多,但个人觉得而家食自助餐已经唔系只系睇菜式多唔多,有时菜式太多反而会觉得浪费 ,对我黎讲食物有质素同埋服务嘅态度好就够啦! 冷盘热盘甜品刺身基本上样样都有啲。 所以我已经好满足㗎啦!几特别嘅系佢有师傅系呢个铁板烧上面唔系净系烧牛,仲会烧三文鱼!和牛粒都几好味,油脂分布都几均匀,师傅掌握个生熟程度好好,唔会过分韧! 三文鱼扒唔系全熟,好嫩口,又有烧既香味!正!个意粉带子就系用估果𠮶嚿芝士黎紧煮嘅,都几creamy,有啲洋葱粒调味做得好好! 佢仲有我好钟意食嘅面包条呀!我成晚食咗好多条! 海鲜系用冬阴公喇沙汤底煮,都几入味! 长脚蟹不过不失。个紫菜肉丸汤都几搞鬼,咁中式嘅嘢真系冇喺自助餐见过。 咸咗少少,不过几有新意!加分! 焦糖炖蛋好好食!我食咗两个!唔算太

个紫菜肉丸汤都几搞鬼,咁中式嘅嘢真系冇喺自助餐见过。 咸咗少少,不过几有新意!加分! 焦糖炖蛋好好食!我食咗两个!唔算太甜,焦糖烤得好脆!唔会太薄!
啲蚬系冻嘅,蟹都系! 不过夏天啦嘛!冻食有冻食既好处。

刺身方面,三文鱼都几新鲜。好钟意呢个胡麻酱豆腐,去到边我都会食嘅!碟上面就系我讲嘅和牛同埋三文鱼粒啦!
仲有少少热盘,个东坡肉有少少韧,如果可以再炆林啲就正啦!

整体嚟讲餐厅食物质素唔错!平日黎讲佢都算多人,差唔多坐爆晒咁济!服务态度亦都好,每个侍应都会对你笑,唔系𠮶啲黑口黑面𠮶啲friend,收碟速度都几快
今餐系令人愉快嘅晚餐