2020-10-23
作为区外客,入到东涌从来都只识得喺商场内揾食。虽然餐厅选择多,但又要排队又要等又逼人又限时,对于想悠闲d、放松d食饭的人黎讲,就系一种折磨了。呢间餐厅坐落于商场旁边,非附近住客都未必揾食到呢度。店内装修较朴实,高楼底加埋台同台之间的距离都较阔,坐得舒服唔会有压迫感。好多时呢类bar & restaurant 既外籍员工都比较cool,但呢间连外籍员工都系有礼好笑容,对住我呢d唔识英文既人,都会尽力理解我地既需求,一d都冇唔耐烦。服务分俾足一百分!食物方面则尚有进步空间~ 咖哩蟹同盐烧鱼调味不错,但肉质有点煮得过熟了~ 不过呢度既蒜蓉法包好好食,又软熟又有牛油香,配埋个咖喱酱真系非常满足💓。不过蒜蓉包30蚊3件,价钱可以调低少少就好了~ 我觉得我自己可以一个人食哂3件🥰菠萝炒饭不过不失,合格 柚子沙律,上台好似好细碟,但由于佢冇切到好细粒,亦唔会多汁到浸住d柚子肉搞到超级浓味,大大粒食落去啖啖肉,味道更清新,下次都会再嗌~蚝仔炒蛋,你睇佢d烟就知道正! 下次都会再嗌!以价钱黎讲,食物价格略为偏贵。不过有舒服既用餐环境同友善既服务态度搭够,会再次到此用餐,期待试更多不同菜式!😋
食物方面则尚有进步空间~
菠萝炒饭不过不失,合格
蚝仔炒蛋,你睇佢d烟就知道正! 下次都会再嗌!