餐厅: CAMPSITE (K11 ATELIER)
资讯:

2020-12-17 1510 浏览
话咁快又到圣诞,最近赶个大project公务繁忙,更加想趁佳节食食食轻松一下。呢间鲗鱼涌嘅餐厅Campsite,装潢以Camping为主题,坐落喺商厦K11 Atelier嘅角落,周围都系绿色植物,两面落地玻璃,真系有Campsite嘅感觉~餐厅推出圣诞晚市套餐,五道菜$438起,菜品都几啱食,就book位啦~餐厅位置方便,鲗鱼涌站C出口行两三分钟就到。室内布置充满圣诞气氛,心情即刻轻松愉快~Starter【香橙烟熏鸭胸】第一次食咁厚嘅烟熏鸭胸,鸭胸肉多汁,再加埋鸭皮下面脂肪同下面嘅牛油汁,食落更香口,食埋几片香橙就唔怕觉得腻滞啦。Appetizer 可以拣【矶煮鲍鱼】或【烧酿火鸡片】,想尝鲜又想有圣诞气氛?why not both,一人一款share最开心。鲍鱼大大只,矶煮嘅酱油咸香味同鲍鱼嘅鲜爽味好夹。火鸡点cranberry酱系传统食法,啲圣诞气氛出晒嚟~餐汤系【香浓蚝汤】口感好creamy,超浓厚鲜蚝味,个汤仲有好多蚝肉,真正啖啖鲜味,好好饮呀~主菜【48小时慢煮牛助骨】上枱时见到件肉黑「掹掹」以为煮到过熟,点知一切开就见到红润肉色,一边切一边流出肉汁,生熟程度啱啱好,真系慢煮

Starter【香橙烟熏鸭胸】

主菜【48小时慢煮牛助骨】上枱时见到件肉黑「掹掹」以为煮到过熟,点知一切开就见到红润肉色,一边切一边流出肉汁,生熟程度啱啱好,真系慢煮先有咁嘅效果。肉质软腍,肉味香甜仲带少少回甘,非常高质嘅牛肉,睇返相都真系回味无穷。

【烧黑鳕鱼蟹肉莎莎】店员拎上枱途中已经见到鱼肉好「动L」。鳕鱼肉上面系蟹肉莎莎,侧面有海胆酱,全部都系my favorite。黑鳕鱼肉滑溜到极致,带点水润。蘸海胆酱食,两种鲜味好夹,同样突出。

两道主菜都非常高质。

甜品】系芝士蛋糕,啱啱焗出嚟所以仲系温热嘅,底面都焗到脆脆哋,入面就系暖暖嘅芝士蛋糕,又暖又软又甜,好窝心嘅感觉。如果个甜品多啲圣诞decoration就perfect啦~

食完甜品就叹餐茶,只杯系露营用嘅铁皮杯,好似喺寒冬中嘅郊外饮热饮咁,感觉特别温暖。

餐厅店员亦都几好客,食到丰盛又开心嘅一餐,Merry X’mas!
用餐优惠
试食活动