餐厅: 牡丹軒中菜廳
资讯:

今日入左愉景湾玩 行到咁上下就揾下附近有咩好野食好耐无食中菜喇>< 见到呢间牡丹轩中菜厅几特别 一于试下啦餐厅环境宽倘 坐得也舒服😍除有美味的佳肴🥢还有到位的服务呢随著店员上菜 马上就传来阵阵酒香🍸清酒煮鲍鱼$138 师传好贴心地切开了一片片香甜之余透出淡淡清酒味 又食到鲍鱼本身嘅鲜甜😍酒味又唔会太浓 鲍鱼肉烟韧爽口 边吃边赞!平时麻麻烧腩仔嘅我 见咁多人推介牡丹轩的烧腩仔 点都要试下脆皮烧腩仔$138 摆盘十足十饮宴菜式🤗皮松脆咬落咯咯声 好似食紧薯片咁下层肉质及脂肪均匀 食落啖啖肉 味道唔会太咸衬上黄芥末酱能去除肥腻感💁🏻‍♂️黑蒜螺头炖花胶汤$128例黑蒜具强抗氧化功效 黑蒜令汤汁呈黑色汤料有螺头、元贝、瘦肉 非常足料👍🏻花胶系美颜食物 人人都爱 ~ 滋润养颜🌟 仲好大块添😍个汤真系清甜滋润 饮落去好滋润好舒服鲜凤梨咕噜黑豚肉$158有大排档𠮶种有镬气 份量适中 不过就细粒左D~咕噜黑豚肉肉味香浓 外层口感仲脆脆地 😎波萝肉好新鲜 配埋三色椒🫑 酸酸甜甜 甜味适中👍🏻姜葱爆本地乳龙虾伴脆面$188细细只乳龙虾仔 龙虾肉鲜爽 食落清甜 !!鲜味都非常突出 可以食得出龙
今日入左愉景湾玩 行到咁上下就揾下附近有咩好野食
好耐无食中菜喇>< 见到呢间牡丹轩中菜厅几特别 一于试下啦
餐厅环境宽倘 坐得也舒服😍
除有美味的佳肴🥢还有到位的服务呢

随著店员上菜 马上就传来阵阵酒香🍸
清酒煮鲍鱼$138 师传好贴心地切开了一片片
香甜之余透出淡淡清酒味 又食到鲍鱼本身嘅鲜甜😍
酒味又唔会太浓 鲍鱼肉烟韧爽口 边吃边赞!

平时麻麻烧腩仔嘅我 见咁多人推介牡丹轩的烧腩仔 点都要试下
脆皮烧腩仔$138 摆盘十足十饮宴菜式🤗
皮松脆咬落咯咯声 好似食紧薯片咁
下层肉质及脂肪均匀 食落啖啖肉 味道唔会太咸
衬上黄芥末酱能去除肥腻感💁🏻‍♂️

黑蒜螺头炖花胶汤$128例
黑蒜具强抗氧化功效 黑蒜令汤汁呈黑色
汤料有螺头、元贝、瘦肉 非常足料👍🏻
花胶系美颜食物 人人都爱 ~ 滋润养颜🌟 仲好大块添😍
个汤真系清甜滋润 饮落去好滋润好舒服

鲜凤梨咕噜黑豚肉$158
有大排档𠮶种有镬气 份量适中 不过就细粒左D~
咕噜黑豚肉肉味香浓 外层口感仲脆脆地 😎
波萝肉好新鲜 配埋三色椒🫑 酸酸甜甜 甜味适中👍🏻

姜葱爆本地乳龙虾伴脆面$188
细细只乳龙虾仔 龙虾肉鲜爽 食落清甜 !!
鲜味都非常突出 可以食得出龙虾好新鲜👍🏻
脆面真心觉得好好味 唔腻 值得推介~

皇肯蟹柳炒香苗
蟹柳一丝丝 味道同口感都唔错🌟
配料有葱花 虾干同埋蟹籽粒粒~~
炒饭干身 又几有镬气WO

一场黎到 食埋甜品先走!!
牡丹杨枝甘露$48料劲多 西米粒粒饱满 西柚酸酸地

芒果味重 味道调配得刚好 夏日食都几爽~
样样都好啱胃口😋下次会再黎!