2015-04-16 431 浏览
去开铜锣湾拎货,当然要揾饭脚聚一聚啦!饭脚话有间几推吓嘅介绍俾我!话迟啲食都有机会爆棚㖞我净系要求咗个凯撒沙律啫,其他就由饭脚决定啦呢度嘅环境都等几好,见到都有唔少情侣系度食野,有情调又啱吹水凯撒沙律到喇!同平时食嘅好唔同侍应立即解释原来系想俾我地呢啲相机先食嘅人满足咗先!之后就夹手夹脚噤拎咗个超大嘅芝士出嚟刨咗啲芝士片俾我地 仲问我哋够唔够添!几nice! 加咗芝士之后,我就切开沙律菜,再捞埋啲酱汁同配料!本身睇落好斋嘅凯撒沙律突然变得好丰富! 沙律菜好新鲜!点埋酱汁有点微咸,要赞嘅系啲烟肉丝煎得好香,唔硬唔㶶唔多油热盘要多咗个香煎帕尔火腿带子(日本),摆盘靓应该系精致西餐必要嘅呢个热盘,我比较focus咗带子度!好少西餐会用日本带子,应该系成本较高今次食到嘅系粒粉都好大好厚嘅带子!鲜味香甜,外边煎得微焦,入面却微暖,不会过熟主菜就要咗一1意粉1薄饼!香蒜白酒海蚬意粉上台,我哋两个都俾白酒嘅香气吓亲!海蚬好大好嫩见到开放厨房内面,每个炉上面都有个计时器!唔知系咪因为时间嘅掌控,蚬嘅生熟程度先控制得噤好? 意粉炒得微硬及干身!而白酒香气少不了吧最后上埋个双拼双味pizza,我哋拣嘅双味
去开铜锣湾拎货,当然要揾饭脚聚一聚啦!
饭脚话有间几推吓嘅介绍俾我!话迟啲食都有机会爆棚㖞
我净系要求咗个凯撒沙律啫,其他就由饭脚决定啦
凯撒沙律到喇!同平时食嘅好唔同
侍应立即解释原来系想俾我地呢啲相机先食嘅人满足咗先!
之后就夹手夹脚噤拎咗个超大嘅芝士出嚟刨咗啲芝士片俾我地
凯撒沙律
仲问我哋够唔够添!几nice!
加咗芝士之后,我就切开沙律菜,再捞埋啲酱汁同配料!
香蒜白酒海蚬意粉
香蒜白酒海蚬意粉
双拼双味pizza
最后上埋个双拼双味pizza,我哋拣嘅双味系意大利玛苏里拉芝士同拿坡里海鲜!
意大利玛苏里拉芝士pizza
个人比较钟意意大利玛苏里拉芝士多啲!味道较重较浓比较啱重口味嘅我!
意大利玛苏里拉芝士pizza
就噤食可能会觉得咸咸地,但加咗啲蜜糖又中和番,仲好好食添,估唔到蜜糖同芝士噤夹
拿坡里海鲜pizza
而拿坡里海鲜就好足料!薄饼嘅饼好烟韧,手工薄饼始终都系优胜啲!
奇异果汁
因为听日仲要开工,所以酒就唔饮住喇,叫杯奇异果汁就得喇!成杯奇异果汁好足料无太多添加嘅糖水,足料到啲偶尔仲食到啲果肉! 几好嘅一餐,希望下次嚟嘅时候,无加价无full booking啦

2015-03-31
  • 双拼双味pizza