2017-10-24 975 浏览
本身谂住试另一间出名饺子店既,但当日比较晒,行行下见到有间饺子店,我记得ig有人推荐过,店面企理,就入去左试!一坐低就有个店员好亲切咁介绍啲野食,热情介绍完之后仲比时间我地谂下食咩,好友善又有人情味叫左两碗饺子上海汤面,分别系猪肉粟米同韭菜馅。每碗都有四只饺子咁多嫁,而上海面既份量都唔少。讲面先啦,本身以为系黄色幼身啲既果种上海面,但原来系白色既,好似乌冬,但系幼身既乌冬。煮得唔会过火,食落烟韧、有口感汤底系清汤,一啲都唔咸,啱晒中意清淡既我!至于饺子,好大粒,馅料好足,可以食到有肉汁。皮唔会过厚,有少少口感,皮肉中和得好,唔会分离。韭菜馅味唔会太劲,但韭菜都几多。粟米猪肉食落好鲜甜,粟米份量都好多。仲叫左双拼煎饺。煎饺煎到金黄,但无论睇落定食落都唔会过油皮脆脆的,加埋份量十足既馅料,好满足睇返啲相都好想食总的来说,哩餐我十分满意!试左两种馅既饺子,觉得韭菜饺适合做汤饺,而粟米饺适合做煎饺。无论食物、店面洁净度定服务都做得好好,会再食

韭菜饺上海面

叫左两碗饺子上海汤面,分别系猪肉粟米同韭菜馅。
每碗都有四只饺子咁多嫁,而上海面既份量都唔少。
煮得唔会过火,食落烟韧、有口感

汤底系清汤,一啲都唔咸,啱晒中意清淡既我!
双拼煎饺

仲叫左双拼煎饺。
煎饺煎到金黄,但无论睇落定食落都唔会过油

皮脆脆的,加埋份量十足既馅料,好满足

睇返啲相都好想食

总的来说,哩餐我十分满意!

无论食物、店面洁净度定服务都做得好好,会再食
2017-09-26
韭菜饺上海面