2008-07-25 64 浏览
系CWB行完街揾饭食,一心念住咁夜去翠华搅掂,点知抬头一望,见到「Thai Simple」个牌,如果唔使等位就试一试!!哩间餐厅最值得赞系个menu, d相影得超靘,样样都好似非常好好味咁。另外有outdoor好似好有feel....1) 冬荫公 - 哩个冬荫公好后悔无影相,因为味道VERY GOOD!......最适合喜欢浓味既我,汤质地较厚身,俾90分2) 柚子沙律 - 哩个菜唔难做,不过我食到有椰丝既关系,带点苦涩味,不算太好3) XO酱炒肉瓜,不过我自己唔钟意浓味既菜,而且XO酱同菜类食品不算太配4) 皇帝虾蛋网炒贵刁 - 卖相有心思,哩度个炒贵刁较甜,口感烟烟韧韧,其中有朋友极赞,不过我都好喜欢!5) 咖哩猪软骨 - 咖哩味带甜,不过送上的唔系猪软骨,是类似Ribs,个人不喜欢这个咖哩味

......最适合喜欢浓味既我,汤质地较厚身,俾90分

柚子沙律