2013-08-13 55 浏览
自从保龄球场无左就好耐无来奥运站呢边,去开工厂区就约埋朋友去奥海城食饭,由于地面太热关系地铁站一行出去就见到呢间餐厅就即刻入去,贪就脚又唔驶等位!虽然求其拣但坐落又觉得间餐厅几舒服装修都好特别!个餐牌都做到好似BIRTHDAY CARD咁一行四人首先点了罗文生菜配香蒜银鱼柳汁配烤烟熏火腿,偷瞄到隔离枱个薯条好吸引,所以又学人点了!我习惯头盘点份沙律菜,睇见住佢个名仲怕会肉味好浓,好彩出到来都唔系,我几钟意呢只CHEESS可能平时食开都系芝士粉,呢份系一片片的,所以一啖菜一啖芝士一啖火腿好美味!我谂正常无乜人会推介炸薯条但呢份又系真系要赞..个酱既!呢个酱系松露蛋黄酱,好CREAMILY!!D松露劲香!一食就忍唔住一条接一条咁咬,最后我地几个人仲争食个酱!嗌左呢杯特饮-野莓汁配柠檬叶及接骨木花,都几fresh!主菜来了!意大利火腿,贡哥苏拉芝士薄饼!饼皮厚度适中,侧面都系脆脆内里好香芝士,佢个份量系一款火腿跟一块PIZZA,,咁样一口咬落去系刚刚好,而且火腿唔会太咸,不过呢个一定要热辣辣时食,略嫌一冻左切都难意大利天使面配鲜虾香蒜辣蕃茄酱汁,我喜欢食天使面,因为无意粉咁粉,又唔会太硬无口
罗文生菜配香蒜银鱼柳配烤烟火腿
炸薯条配松露蛋黄酱
嗌左呢杯特饮-野莓汁配柠檬叶及接骨木花,都几fresh!
野莓汁配柠檬叶及接骨木花
意大利火腿,贡哥苏拉芝士薄饼
意大利天使面配鲜虾香蒜辣蕃茄酱汁,我喜欢食天使面,因为无意粉咁粉,又唔会太硬无口感,所以而且蕃茄酱酸酸甜甜好入味,可能我其他菜都有CHEESS所以配蕃茄汁特别开胃!但酸度又无盖过鲜虾既味!
意大利天使面配鲜虾香蒜辣蕃茄酱汁
最后,同身为甜品达人既朋友一起,甜品一定唔少得!叫了榛子朱古力棒 & 野莓慕丝蛋糕配红莓汁!
呢个味道同卖相我都俾好高分,经理同我地讲呢个甜品以唇膏作造型,而佢外层系比较dark chocolate的酱里面就系chocolate mosses,个底就系朱古力蛋糕,红色个堆系raspberry酱,咁就唔会太甜。建议两个人叫一份呢个因为都几"漏",但真系好好味!
呢个都唔错,里面系满满红莓肉,蛋糕就一般海绵蛋糕,只系酱太多,蛋糕一直吸个酱就会湿啰,overall都系好味既!
系盲"舂"舂"既情况下试左呢间无预期既意大利餐厅,以百零蚊既价钱食到我认为中等级数既意大利餐厅都算系"意外'收获,大家去开不彷去试下!
2013-08-06
罗文生菜配香蒜银鱼柳配烤烟火腿