2017-05-05 3788 浏览
成班人谂住走去湾仔试下个筑地🍣,点知只系"到此一游",失望而回👎🏻。之后就谂去边度医肚,又唔想行太远,知道沿路都有好几间餐厅,就返转头行左个圈,望到呢间有个火炉整pizza🍕,就入去试下。餐厅有室外同室内,我地六人就被安排坐入室内部份。可能系地点问题,呢头全部餐厅都唔系太多客人,呢间有十多枱人客算系热闹,但就唔会好嘈吵🎐9成客人都系外藉人仕,加上餐厅里面环境好似外个既餐厅,感觉好似去左旅行咁😌点好餐后,侍应生就逐一为我地分派橄榄油和黑醋,之后送上几小袋面包🥖。面包虽然凉凉的,不过都几软熟,唔会咬损个咀😆Cold cut platter 🍖🥓5款不同ham / salami ,份量十足,旁边仲有一小杯酸菜,送酒一流🍻(但今晚出奇地无人今饮酒👀)Caesar Salad with Chicken 🐔🥗骤眼睇真系好似一碟海南鸡饭😂😂😂好香香草味既鸡胸,大大块既罗马生菜,加上厚厚既Caesar dressing,仲有大大片既芝士,味道唔错👍🏼Pizza 🍕🍕出场用大烤炉整出黎既pizza系最好味,最钟意薄身既批,口感好烟韧,仲有脆卜卜既批边,真系好好味😋Home made Spaghetti

餐前法包

Cold cut platter 🍖🥓
Cold  cut  platter

Caesar Salad with Chicken 🐔🥗
骤眼睇真系好似一碟海南鸡饭😂😂😂
Caesar  salad  with  chicken

Pizza 🍕🍕出场

Home made Spaghetti with clams 🍝
好少会食到自家制既意粉,所以特别点左呢一个蚬肉意粉。意粉比一般既粗,有嚼口,唔会煮过龙。蚬肉份量都唔少,感觉新鲜得黎几干净,呢个意粉都赞👍🏼
Home  made  spaghetti  with  clams

朋友切呢份steak时以为仲有部份比沙律菜遮住,点知原来真系得咁短🤣可能食开美国size,觉得好似好细旧,不过计gram数,同埋厚切🍖,应该无错🤣🤣🤣
我地要medium,切开唔会好多血水,肉无筋好淋,真系好淋,系可惜份量太少,唔够喉😅
Steak

配菜杂菇,好香菇味但唔系腥,牛油煮得佢地好香👍🏼
Mushrooms

虽然今日满心欢喜出黎食唔到原先想食既野真系几失望💔,但系意外遇到呢间食物都几有水准既餐厅,同埋朋友出黎主要都系想见下聚下吹下水💦,最紧要系开心姐
2017-05-01
Cold  cut  platter