2016-02-17
午餐时间本来打算食另一间但因为新年未开市,就选择了隔离这间浩食冰室,门外有人等位都等左几张枱先有位,顺便睇埋餐牌有咩食,在好多选择之下叫了三个餐。海鲜喇沙米线$45喇沙汤底都算香浓食得出椰汁味道,而且有好多料!海鲜有蟹棒、鱿鱼、鲍片、虾同蚬,另外有金菇、秀珍菇、天使菇、豆卜、卤蛋,配料有肉燥、银芽、木耳丝、栗米、葱花蒜蓉等。食落真系啖啖𩠌食到尾都仲有,米线相比之下份量少,但食完一碗都好够饱,值得推介。猪排羊架意粉$58猪排香脆肉嫩,羊架不韧不干咬落有肉汁,可配上饭或意粉加薯角(有芝士粉提供),食落啖啖肉,仲有沙律伴碟中和两种肉味又带点清新口感,这个值得一试!另外店里还出名冰丝奶茶,即是用沙冰代替冰粒,茶味香浓幼滑,又不会被融冰沟淡茶味。顺带一提,因为男朋友要食药嗌左杯水,杯水一饮系冇水喉味架!原来系放左柠檬辟味,顿然觉得好有心思呀,值得好评。
海鲜喇沙米线$45
猪排羊架意粉$58