2023-12-09
今日有活动,完咗系大角咀附近谂住揾泰国菜食同一班fd去黎到呢间,近8点都仲要等咗阵位,因为冇book到枱8个人嗌咗个6人餐同单点半打串烧,初初仲担心唔够食,结果食得好饱,仲要价钱亲民,每个人平均$137平民价之余菜式嘅质素都唔差!排骨好大一份,8个人都食唔晒,味道鲜甜,加上酱汁,同系泰国食嘅不分上下!炒金边粉,炒饭,同生菜肉碎就正常发挥!份量啱啱好海南鸡好滑,鸡肉鲜嫩多汁,鸡皮嘅口感滑嫩,肉质饱满而不干燥。咖哩牛腩煲,牛肉的口感醇厚,咖哩的香气浓郁,并且口味层次丰富。咖哩嘅辛香同牛肉嘅鲜美相得益彰牛腩好和泰式奶茶口感丰富、滑爽而顺滑。既有红茶的淡雅香气,又有牛奶的奶香丰满Staff都好好人,虽然小店坐位有限我哋人又多,佢哋都帮助我哋可以坐埋一齐,而且唔会嫌我哋太迟黎,就算佢哋要收铺都唔会啤住你赶你走。职员都好talkative and friendly,临走前讲咗句系朋友生日,叫停咗我哋,结果竟然送我哋雪糕食! 好难得遇到一间餐厅有好舒服嘅环境,令客人感觉开心满足嘅职员,平价高质菜。一定会再去食!
平民价之余菜式嘅质素都唔差!
炒金边粉,炒饭,同生菜肉碎就正常发挥!份量啱啱好