星期日想一盅两件饮茶,去开呢头整车,randomly见到呢间有点心,竟然揾到惊喜。餐厅装修好新,服务有善,餐牌种类都好多。叫咗4个点心:1. 黑松露烧卖:我钟意呢度嘅烧卖数量可以拣要两粒或者四粒,非常体贴客人,因好似我咁乜都想食,但又得两个人唔想食一笼4粒,呢个真系非常好嘅餐牌设定;2. 煎萝卜糕:啱晒我呢啲钟意咸香口味,白萝卜,配上足料腊肉、腊肠及虾米等,比例恰到好处,煎香后香脆可口;3. 牛肉球:爽滑弹牙又鲜味达点,又好有牛味,大大粒;4. 义烧包:叉烧包,我始终最钟意传统嘅包,正常蒸嘅制法,呢个无令人失望,外皮厚薄适中兼松软,而蚝汁和叉烧嘅比例好好,好味。另外,屋企人因为太肚饿,要有饭落肚,所以叫咗个腩义饭,无谂过个义烧好有惊喜。上枱时维持恰到热度,叉烧厚切,肥瘦均匀,带点㶶边,浓香惹味之余,肉汁水份保留下来,唔会被烧干,令叉烧松化可口,好味,推介。食咁多嘢都二百有找,抵食~

餐厅装修好新,服务有善,餐牌种类都好多。

叫咗4个点心:

3. 牛肉球:爽滑弹牙又鲜味达点,又好有牛味,大大粒;

食咁多嘢都二百有找,抵食~
2023-04-16
  • 义烧包