2023-01-22
位于兰桂坊嘅BACI周末设有semi-buffet brunch ($488/pp),三小时任食多款前菜、海鲜、pizza同甜品,款式多之余食物质素仲非常高!再chill啲可以加埋2 hours alcohol free-flow (+$188),畅饮红白、气泡酒、啤酒、Spirits、Bloody Mary同Dear Rose,到达忘我嘅境界🥂🤪-作为喺50 Top Pizza Asia Pacific 2022拎全港第二嘅pizzeria,黎得又点可以唔试pizza呢!Brunch可以任嗌五款pizza,包括Margherita、Ham & Mushroom、BBQ Chicken、4 Formaggi同Pepperoni,pizza 即叫即烤,近距离咁睇住师傅将pizza放入巨型烤炉真系超期待!Pizza 皮非常烟韧带少少软熟,上面嘅意大利经典酱料非常惹味,味道同口感都一流!🍕而沙律区有接近20款,款款各有特色,首推烟三文鱼同烤半熟呑拿鱼沙律,超级肥美新鲜。而海鲜corner都好多选择,包括开边龙虾、螺、虾、青口等等,全部都鲜味肉爽🦞如果想再丰富啲可以用超抵价加个main!我地加
如果想再丰富啲可以用超抵价加个main!我地加左Australian Wagyu Ribeye (+$78),肉眼扒充满炭烤风味、肉质超软腍,面层用上胡椒子弹煮成嘅酱汁rich得黎带少少辛口,将牛扒升华到另一个层次,真心我认为系必嗌!
另外我地再加左个Cioppinon Soup (+$68),海鲜汤用料新鲜丰盛,有鱿鱼、蚬、虾、青口,每啖都系满满嘅鲜味🦑
最后梗系以甜品作结🍰 甜品区有多款蛋糕同水果,必须一赞佢地refill嘅速度好快,最后半个钟内已经见到佢地refill咗tiramisu两次,好有诚意啊🥰