2021-02-13 802 浏览
又系因为封关嘅关系,已经好耐冇去过旅行,有啲挂住意大利旅行嘅日子。今日同朋友去开铜锣湾揾到一间评语唔错嘅意大利餐厅,又见佢做紧JCB信用卡嘅优惠,冇理唔试挂😆我去到嘅时候做紧午市套餐,叫指定嘅菜式都会跟前菜或餐汤同嘢饮,都几抵食。我哋就叫咗忌廉蘑菇汤,一啲都唔失礼人,蘑菇味好浓郁,饮落口仲食到细细粒嘅蘑菇碎,系一个好好嘅开始🥸——————一上枱见到份量十足,带子采用左日本帆立贝,一啲都唔会俾得少,食落劲鲜味。忌廉汁配上烟肉系无敌嘅配搭,浓厚嘅忌廉汁加埋烟肉嘅烟熏味,层次感好丰富🤪另一亮点喺呢度嘅Pizza, 个pizza底焗到好脆,唔会好似其他连锁Pizza店嘅薄饼底甘厚,餐厅更用上新鲜水牛芝士,诚意感十足🥰鸡翼用上蒜蓉嚟腌制,炸到外脆内软,肉汁锁住喺鸡翼入边,咬落去啲鸡翼汁爆晒出嚟,好满足🥰如果觉味道唔够仲可以点埋特别调配嘅芝士酱,味道简直提升左成个层次😋😋如果有JCB信用卡(唔系会员卡😗)既朋友记得衬而家香港和民集团20周年做紧既活动,JCB卡满$200点选指定食品,主餐牌有7折!!🤩黎个优惠适用于堂食及外卖架(和民/意粉狂热)😋

忌廉蘑菇汤

——————

芝士烟肉带子忌廉意粉

玛格丽特比萨 (配新鲜水牛芝士)

蒜味芝士鸡翼

忌廉蘑菇汤
芝士烟肉带子忌廉意粉
玛格丽特比萨 (配新鲜水牛芝士)
蒜味芝士鸡翼