2021-04-28
呢间新开嘅意大利餐厅楼高两层,楼下系吧台同二人位,楼上就主要系四人以上座位,坐得几舒服之余又唔逼。楼下吧台隔离系个焗pizza嘅焗炉,设计到成个太空舱咁,好有特色。墨西哥鸡肉香肠Pizza呢个pizza饼底几脆,以番茄酱加芝士做底,面上铺满红椒、青椒、鸡肉、辣肉肠,咸辣味道之中尤以辣味较重,对我来讲系偏辣,食左几啖就要饮返啖水中和下。同埋佢都落左好多橄榄,除辣味以外最突出就系橄榄味,呢样有d似以前系意大利食过嘅pizza。西班牙辣蒜海鲜意粉海鲜有青口、鱿鱼、虾仁,辣蒜酱汁之中加入了白酒、柠檬汁去,食落有蒜嘅惹味之余略有点点清新,比起pizza,呢个意粉辣度嘅系微辣,比较合我口味。榛子酱芝士蛋糕芝士蛋糕嘅芝士并唔系平时cheesecake个种较硬身嘅质感,而系贴近cream嘅松软,芝士外面涂上了榛子酱,榛子芝士嘅配搭不太常见,呢种嘅咸甜配搭,口感不腻,真系好好食!
墨西哥鸡肉香肠Pizza
西班牙辣蒜海鲜意粉