2021-12-31
2021年最后一日,同同事约左过来呢度食最后的lunch ,前一日先book 位,好在都仲有位🤣🤣🤣事前完全唔知呢度系食咩,只系知有pizza 食,第一次过来,店面系以开放式厨房,再配返一个砖炉,睇到晒pizza 嘅制作过程!👍🏻👍🏻👍🏻而且店入面坐位唔多,大部份客人都系外国人,真系少少似返左意大利嘅感觉!👍🏻👍🏻4个女仔,叫左4个lunch set , 当中有appetizer + Pizza….一人要叫一个lunch set … 即系一人都要食一个pizza…OMG😅😅😅 4个人,我地appetizer 叫左2份meet ball, meet ball 几好食,而且个蕃茄酱好浓好好食,仲配左条面包,我点晒啲汁食先肯放低只碟🤣🤣🤣🤣烧Sweet corn 🌽, 佢真系一截sweet 🌽 咁上,烧得好好,唔会过干,系个汁有少少辣,不过都接受到嘅。😝😝 最后系salad , 系大碗,无乜特别😝😝😝Pizza 🍕 上场啦,lunch set 有4款不同嘅pizza 选择,款款都系大大碟,用砖炉烤制!好香。👍🏻传统嘅Margarita, 蕃茄味好香甜,cream cheese 恰到好处,上枱
传统嘅Margarita, 蕃茄味好香甜,cream cheese 恰到好处,上枱时仲系热辣辣,证明即制👍🏻👍🏻👍🏻 Quattro Formaggi 唯一一个白包嘅pizza, 芝士果浓,但又唔会好漏👍🏻👍🏻 Marinara 呢个个蕃茄酱啲啲酸,再加上有蒜头系入面,味道几特别,但我自己麻麻地。😝😝 最后系Soppressata Piccante (辣肉肠Pizza), 呢个系唯一一个不在lunch menu 入面嘅,要加钱先换到,呢个pizza 啲辣肉肠几好食,佢仲会加原只辣椒🌶️切碎,如果一时唔为意食左辣椒🌶️都几辣下,唔食得辣嘅,记得拨走佢呀。。🤣🍕🍕