2019-07-11
朋友带我去佢楼下何文田广场度食意大利菜,哩间餐厅都好开扬,主要以透明玻璃简单地设计,我地系门口位置选好食咩后就到收银处购买,跟住就入去揾位坐,哩度店员唔多,而食物都系即时烹煮的,所以等候时间相对地比较耐。朋友选的酥炸羊波棒配三色甜椒酱+薄荷乳酪汁送到,羊棒食落味道香浓,软韧度适中,加埋Radish cherry belle及BB波菜叶食,味道独特,别有一番风味,薯菜系薯条,炸到金黄松脆,我地另外问店员要了个橙色酱点薯条,酱的味道有点似辣味腐乳,几特别。我选的虎头虾蚬龙虾汤意大利面也来了,两只虾霸占住整个碟面,下面的扁身意粉用香草、蕃茄、酒及龙虾汤煮过,食落好Juice, 大虾食唔到有沙系里面,而且成碟意粉份量都好多,分埋比朋友食都够饱。食到口渴,出面收银处有得自助湛水或叫杯酒饮都得,哩度仲有蛋糕和咖啡售卖,但因为晚餐时间,饮完怕瞓唔到,所以留待下次再光临品尝