2023-12-21 308 浏览
放工过嚟呢间位于中环嘅意大利菜chill吓,平日都几满座,餐厅除咗有indoor仲有d半outdoor嘅seats,pizza亦都系开放式厨房𠮶度整,环境同气氛都唔错今次我哋叫咗以下嘅食物:Vitello Tonnato 呢个系传统意大利菜式,薄薄嘅牛肉片上面舖满吞拿鱼蛋黄酱,值得一赞佢嘅吞拿鱼酱好香浓同滑溜Red prawn carpaccio 底层系生菜丝,中间系红虾刺身,而最上面系热情果粒,呢个组合真系第一次食,食落都几得意同refreshing,不过可能我太钟意食原刺身,都系觉得冇咗热情果粒会好啲Amalfitana Pizza 底部铺满蕃茄酱同mozarrela,然后上面铺满Parma ham同火箭菜,parma ham本身肉味浓而且软滑,配上清新嘅火箭菜个balance拿捏得啱啱好,至于批边批底都做得唔错,几薄身,而且够脆口同有嚼劲Roasted beef with rocket salad 烧牛肉份量都多,几香口同油香十足,牛肉底下仲铺满咗好多火箭菜,中和油腻感Panna cotta 奶味浓郁,不过可以再滑啲,同埋有d甜

今次我哋叫咗以下嘅食物: