2023-06-01
夏日炎炎,系湾仔发现到一间pet friendly嘅小店PALA,店员重好好offer我同宝贝坐入店内凉冷气🥰PALA主打意大利🇮🇹pizza, 重有意粉,小食同甜品,妈咪一坐低就被menu上推介嘅意粉吸引,我就系display嘅pizza柜拣左两款唔同味道试试😋🌟PALA Carbonara 🍕用左两种唔同嘅烟肉🥓,上面铺满芝士🧀️,重见到有啲蛋黄汁,真系Pizza 版嘅Carbonara🤣Pizza系薄批,焗到外围脆卜卜,芝士香软拉丝,好正👍🏻🌟PALA Arrabbiata 🌶️🍕呢款系店员推介,有少少辣嘅pizza。Salami好惹味,homemade嘅辣椒橄榄油好香,加上茄酱酸酸地好开胃。🌟 Tagliatelle Al Mare 🍝龙虾汁底嘅扁意粉,用上新鲜爽口嘅虾肉,意粉上重撒左啲香草同芝士碎,香口惹味,加左cherry tomato减低左油腻感🫶🏻份量唔少但都俾我哋清碟🤣🌟 Tiramisu (90% less sugar)见到有Tiramisu我实唔会错过,重要90%less sugar㖞,少好多罪恶感🤣咖啡味浓,酒味再重啲就更perfect,芝士香滑,一份够哂两个人sh
🌟PALA Carbonara 🍕
🌟PALA Arrabbiata 🌶️🍕
🌟 Tagliatelle Al Mare 🍝
🌟 Tiramisu (90% less sugar)
咖啡味浓,酒味再重啲就更perfect,芝士香滑,一份够哂两个人share。当妈咪话饱哂,我重可以用我另一个装甜品嘅胃消灭佢🤣
🌟 Infused water (Organic wild blueberry)
咁热天气我叫左杯iced coffee降降温,妈咪重识拣,叫左呢个自家出品嘅有机蓝莓infused water,清新解渴重低糖健康🤘🏻
PALA嘅食物选择真系几多,环境又好chill,好有意式小店风情,见佢做紧summer promotion,happy hour 好抵🥳🍻