2023-04-05
开始放复活节假期啦~ 梗系要约朋友饮饱食醉啦,今晚嚟到moko 嘅 PizzaExpress,餐厅环境宽敞舒适,仲有得订位,唔使等枱呢!见到出咗新嘅餐牌,我哋都忍唔住要试试~✨鸡肉苹果沙律🥗沙律嘅份量超多,材料亦相当丰富,有鸡肉、青苹果🍏 、合桃、青菜沙律、车厘茄、 红莓干等材料,加埋柠檬蛋黄酱嘅味道,味道开胃美味,口感层次多样化, 而且饱肚又健康!✨西西里肉肠菠菜薄饼 🍕 薄饼系即叫即制㗎,上枱嘅时侯仲热辣辣,而薄饼嘅材料有西西里肉肠、炒菠菜、红洋葱、软芝士、巴马臣芝士等等,用埋番茄酱焗制,食落层次丰富,因为系薄批,所以两个人食都啱啱好~✨意式八爪鱼片冷盘 🐙前菜我哋叫咗八爪鱼片冷盘,身为海鲜爱好者梗系要试试,八爪鱼片口感柔嫩弹牙,配埋橄榄、蕃茜、橄榄油同柠檬汁,味道特别鲜美。✨Mrs. Peroni 0.0% 无酒精鸡尾酒呢杯以 Peroni 0.0% 无酒精啤酒混合蜜糖、柠檬 汁、青柠汁、 荔枝果浆、梳打水、杂果及 薄荷叶,钟意无酒精鸡尾酒者嘅一定要试试!味道带有果香同微酸,入口清凉解渴。✨士多啤梨冰茶 以士多啤梨果蓉及红茶调配,仲有士多啤梨🍓同迷迭香点缀,味道同样出众,充满果
✨士多啤梨冰茶
以士多啤梨果蓉及红茶调配,仲有士多啤梨🍓同迷迭香点缀,味道同样出众,充满果香同清爽。
Cheese cake 口感绵密细滑,每啖都带浓郁嘅芝士味🧀,加上饼底,唔单止增加蛋糕嘅层次同时又可以减低腻感。
朱古力蛋糕外面松软,加上香浓嘅朱古力🍫流心,暖笠笠嘅口感,配搭埋冰冻嘅雪糕,营造出强烈嘅对比。