2023-02-23
Osteria Marzia 系Black Sheep 旗下一间主打海鲜既意大利餐厅,采用时令采购既海鲜带比大家去咗自意大利海边度假既vibe~首先奉上烤到香喷喷既面包配上anchovy同牛油,鳀鱼既咸鲜同鱼香加埋牛油相得益彰~前菜分别有带子 配合面包屑既脆、artichoke purée同埋柠檬既加持,咬落鲜嫩软滑~西班牙章鱼🐙弹牙章鱼有好香既炭烤味,配合caper既酸,望落好似冇乜特别但简单又开胃~自家制既Gnocchis 团团加入左虎虾🦐西兰花🥦和杏仁,Gnocchis 口感烟韧,海鲜既鲜味包裹住每一粒既团团,杏仁脆口既质感同埋香气即刻又减低左个饱滞既感觉,令人忍唔住口系咁食~另一款试咗呢度signature 既开心果意粉呢个大推!开心果味劲突岀,加上鳀鱼香,creamy 既汁加上弹牙意粉简直一流,开心果控表示够晒开心~鱼鱼好似好丑丑咁,但真心好好食😋拣咗佢哋推荐既acqua pazza style(意大利水煮,但唔系辣既 lol),系加入左橄榄油,蚬同车厘茄一齐煮,味道清新得嚟可以食到鱼既鲜甜滋味❤️外皮微微焦脆,鱼肉滑溜唔会散收收~甜品系 berry 版本既 Tiramisu,
首先奉上烤到香喷喷既面包配上anchovy同牛油,鳀鱼既咸鲜同鱼香加埋牛油相得益彰~ 前菜分别有带子 配合面包屑既脆、artichoke purée同埋柠檬既加持,咬落鲜嫩软滑~ 西班牙章鱼🐙弹牙章鱼有好香既炭烤味,配合caper既酸,望落好似冇乜特别但简单又开胃~ 自家制既Gnocchis 团团加入左虎虾🦐西兰花🥦和杏仁,Gnocchis 口感烟韧,海鲜既鲜味包裹住每一粒既团团,杏仁脆口既质感同埋香气即刻又减低左个饱滞既感觉,令人忍唔住口系咁食~ 另一款试咗呢度signature 既开心果意粉呢个大推!开心果味劲突岀,加上鳀鱼香,creamy 既汁加上弹牙意粉简直一流,开心果控表示够晒开心~ 鱼鱼好似好丑丑咁,但真心好好食😋拣咗佢哋推荐既acqua pazza style(意大利水煮,但唔系辣既 lol),系加入左橄榄油,蚬同车厘茄一齐煮,味道清新得嚟可以食到鱼既鲜甜滋味❤️外皮微微焦脆,鱼肉滑溜唔会散收收~ 甜品系 berry 版本既 Tiramisu,用咗limoncello、mascarpone 、覆盆子酱同埋满满既杂莓,清爽又靓~🤭 是日booking 时 remark 咗 congratulations, 上枱竟然又真系有写。配埋on the house 既 limoncello shot~ 醉人既一晚感觉圆满~ p.s. 隔离台order 既盐焗鱼鱼著晒火咁睇落都好似好开心~下次要再嚟试吓先~