2021-05-15
装修怀旧意式风情feel~ 我觉得暗得滞 我坐位啱啱系厨房出餐位 成日会有人行黎行去 但系可以望到厨师焗pizza🧑🏻🍳 餐牌可以前菜/主菜/甜品拣2 course Starter & Main ($95)/3 course($110) 茶/咖啡+$15(食完我觉得甜品可以唔洗试)*是日餐汤 酸种面包蕃茄菜汤 好多菜🍅 西芹红萝卜蕃茄样样齐 有少少肉吊下味 偏咸🤭酸种面包👎🏻唔系酸种 又唔系面包 系石头 冇面包味冇面粉香 硬到可以做杀人凶器🌚火腿蘑菇比萨 Ham and Mushroom Pizza (Cotto and roasted button)面包底少少脆 又有少少烟韧面包感🍕 火腿唔系太咸🍖蘑菇味淡淡地 芝士份量啱 我觉得各方面都配合得好好 值得一试芝士巴尔马风干火腿比萨Cheezy Parma Ham Pizza (Parma, Taleggio)芝士咸啲 巴马火腿又咸啲 所以具体系偏咸重口味🥴 餐牌写用塔雷吉欧芝士🧀 我唔知佢到底系咩味 更加食唔出同上一个pizza用嘅芝士有咩唔同🙈系我废💩意大利芝士蛋糕 Tiramisu餐牌写明系马斯卡邦尼奶酪 的确系mascarpo
(食完我觉得甜品可以唔洗试)
是日餐汤 酸种面包
是日餐汤 酸种面包
火腿蘑菇比萨
火腿蘑菇比萨
芝士巴尔马风干火腿比萨
芝士巴尔马风干火腿比萨
意大利芝士蛋糕 Tiramisu
餐牌写明系马斯卡邦尼奶酪 的确系mascarpone cheese~😎 但系tiramisu应该有蛋黄味架嘛 我望落就白雪雪🙂 食落就真系得mascarpone味 咖啡味几乎0 有少少玛莎拉酒Marsala味🌞 质感偏企身 流质少少会好啲🤏🏻 整体尚可尚可
意大利芝士蛋糕
意式奶冻