天气咁冻,就一心同男朋友谂住去旺角打边炉。点知想去果间冇哂位,于是就周围行下-点知就见到呢间!话说每次同男朋友试新野都会中伏,所以都唔敢抱太大期望🤨🤨🤨🤨一黎到见到唔算多人,张张枱都被人订左。我地walk in就坐左系鱼缸隔离。一坐低有位叔叔就黎介绍,先食小菜、刺身,然后鸡煲(可添),再有海鲜拼盘打边炉。我地决定唔加$20任饮(因为选择唔算多),点知原来可以每位加$8饮茶。☕️第一款小菜- 炒牛柳粒,牛柳粒唔会炒到好韧,唔错。之后有刺身,男朋友话:「下,咁少既!」我地果时仲唔知原来会食到好饱🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️之后黎炖汤,唔记得左叫咩名但非常非常足料!份量跟人头,见有啲五六个一枱系有一大煲汤!我地两个人都有一大盅,每人饮到两碗!之后到鸡煲,份量唔算大,但小辣都已经好辣🤣🤣🤣 同埋呢个煲既花胶系多过鸡架!🥰🥰岩哂女仔!开始打边炉啦!一黎到见到煲汤就心心眼左,系好浓既鱼汤!最好既系之后加汤,都真系会加返鱼汤而唔系水!煲紧果阵就黎左个海鲜拼盘,都非常新鲜!鲍鱼仲郁紧架!龙虾比想像中新鲜,啲肉好实净又弹牙,竟然仲有膏!之后收到放题纸,海鲜都有得放题??问左两次,double confirm左

第一款小菜- 炒牛柳粒,牛柳粒唔会炒到好韧,唔错。

之后有刺身,男朋友话:「下,咁少既!」
我地果时仲唔知原来会食到好饱🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

我地两个人都有一大盅,每人饮到两碗!

煲紧果阵就黎左个海鲜拼盘,都非常新鲜!鲍鱼仲郁紧架!

龙虾比想像中新鲜,啲肉好实净又弹牙,竟然仲有膏!

之后收到放题纸,海鲜都有得放题??问左两次,double confirm左- 海鲜都有!得!放!题!

有蟹

仲有好少见既濑尿虾😋😋😋

我地食海鲜食到饱,叫左起码三round海鲜,完全回哂本!有几款non-海鲜都好值得推荐架!

1. 即炸响铃
2. 潮洲牛筋丸(弹牙又好浓牛味)
3. 鲜虾云吞(我食左八粒😂皮薄又有好多虾!)

PS 手打丸一般,嗌左一次就决定唔嗌,留肚食海鲜同埋以上果三样算😋😋😚😚😚

最后最后,like佢地某社交平台就有野送,睇返佢地个page原来会送唔同时令海鲜,今次系送生蚝😍😍😍非常鲜味!

每人有两只!

埋单两位$761,食到捧住个肚返屋企!估唔到今次唔单止冇中伏,仲喜出望外!下次带埋屋企人去食先🤪

PS 临走见到有人order椒盐濑尿虾,唔系Menu上但大家可以试下嗌,卖相非常好!

PS2 果度既staff都好亲切同健谈,多谢你地既招待!
2019-12-04
  • 海鲜拼盘