2018-04-09 436 浏览
同朋友入元朗食放题,初时以为咁平,都应该无咩野食,但因为我地想食放题,照入去试下。星期日下午1点左右,唔算多人,但晏少少人开始多人。室内设计师朋友话呢度既室内设计系有精心咁设计过,而且重好落本我一向都会先食沙律,呢度有沙律重有乌冬可以捞麻酱呢度有唔少熟食供应,有咕噜肉,杂菌菜,豆角炒肉,虫草花鸡,茄子粉丝,甚至有皮蛋瘦肉粥,重有排骨凤爪蒸饭,而我想讲既系,我食左佢既药膳鸡脚,估唔到咁入味,好食韩烧放题,当然要食烧肉。选择都算多,基本既猪,牛,鸡都有。豚肉,牛柳同鸡贤都好好食,肉质同味道都好好,赞但如果有埋菜可以包肉食就更正。加上呢度个炉,我几钟意,有张焗炉纸垫住,唔会痴底,而且个炉吸味既设计几好,食完个身都唔会有好大阵韩烧味。食到尾段,系食甜品既时候,有蛋糕仔,班兰味,朋友话好味,呢度甜品都几多选择,有成个冻柜,有啫哩,有粒好似绵花糖咁,几得意。我觉得Tiramisu 味既 mousse cake 最好食。最有趣系我食食下,见到好多小朋友拎住绵花糖原来门口附近有部机整绵花糖,唔止。。重有爆谷机,阿华田爆谷,我好钟意食爆谷,加上呢个味,真心正,好惊喜重有waffle 机同炒雪糕机,炒雪糕
星期日下午1点左右,唔算多人,但晏少少人开始多人。

我一向都会先食沙律,呢度有沙律重有乌冬可以捞麻酱

但如果有埋菜可以包肉食就更正。

最有趣系我食食下,见到好多小朋友拎住绵花糖

重有waffle 机同炒雪糕机,炒雪糕机真心好有趣,无谂过韩烧放题会有,我觉得老板系真心有谂头

埋单加一都系136,我觉得绝对系抵食,而且有惊喜。
2018-04-08
  • 药膳鸡脚