2016-10-11 890 浏览
一行6人,系铜锣湾行完街,7点未够,经过铜锣湾2期见有新中菜又唔驶等位咪去试下😜唔知系咪早嘅关系,唔系太多人,但地方整洁宽敞,侍应亦好热情招待,老实系香港依家真系唔多见,心谂会唔系好贵架😅但都入左黎无计,试吓喇😜😜打开菜牌后即刻放下❤️头大石😂😂无谂过会有惊喜😋因好肚饿,一黎就先点咗8款𩠌,奶皇流沙包(真系流沙,热辣辣超正)喵喵紫薯包(不太甜,不好甜嘅啱哂)口水鸡(唔太辣无乜特别)鸡丝粉皮(麻酱比较杰,味道可以)乳鸽(一定要叫,超juicy+入味,上枱时热辣辣)原先叫咗2只,食完唔够喉要追加多一只,侍应仲同我地讲话每枱必叫,每日限40份,我地早黎先有😂松子黄鱼(呢个又系超正,香脆可口、甜酸味道适中,连我女女唔太喜欢吃鱼都食唔停口,成条鱼应该都起咗骨,脆博博.....一个字「正」👍🏻)干扁四季豆(味道可以,但真系比较细碟😏)黄金虾(不太油腻,咸香泗溢,一碟6只,刚好每人一只)吃完呢一轮,好似仲未够喉,再叫咗豆浆娃娃菜(豆浆味浓,菜亦够淋但略嫌细碟)炸牛腩(因我唔食牛,但老公话呢个好味,用脆浆包住牛腩炸,再点咖喱汁,送饭一流)辣子鸡(伴碟有2个蛋黄,其实系份子料理,几得意,炒得需香但唔辣,连
因好肚饿,一黎就先点咗8款𩠌,
奶皇流沙包(真系流沙,热辣辣超正)
喵喵紫薯包(不太甜,不好甜嘅啱哂)
口水鸡(唔太辣无乜特别)
鸡丝粉皮(麻酱比较杰,味道可以)
乳鸽(一定要叫,超juicy+入味,上枱时热辣辣)
干扁四季豆(味道可以,但真系比较细碟😏)
黄金虾(不太油腻,咸香泗溢,一碟6只,刚好每人一只)
吃完呢一轮,好似仲未够喉,再叫咗
豆浆娃娃菜(豆浆味浓,菜亦够淋但略嫌细碟)
辣子鸡(伴碟有2个蛋黄,其实系份子料理,几得意,炒得需香但唔辣,连我仔仔都食到😂如钟意食辣我谂要叫佢加辣😜)
上菜好快,侍应亦有殷勤加水换碟,值得一赞👍🏻
原先谂住叫甜品炖雪梨,最后都饱得滞冇叫到,下次再试啦😁埋单都系$1200,实在超值👍🏻最系一提,临走时侍应仲帮我地㩒埋䢂,真系超好服务,老公赞口不绝👍🏻话服务同食物水准同样重要,呢度真系值得再黎😂😂
流沙奶皇饱
烧乳鸽